Przejdź do treści strony

Jakub Kuroń w Restauracji z Zielonym Piecem

Jakub Kuroń syn Macieja Kuronia, wnuk Jacka Kuronia. Zawodowo Szef kuchni w firmie „Kuroniowie diety” i fundacji „Kuroniówka”. Miłośnik polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu. Autor książek o tematyce kulinarnej oraz bloga kulinarnego www.kuron.com.pl.
Jako syn Macieja Kuronia, wychowychowywał się w domu, w którym aromat gotowanych potraw zastępował wszelkie inne zapachy. Od dziecka prowadził z nim pokazy kulinarne. To właśnie dzięki ojcu poznał kulinarne bogactwo wielu kuchni świata i został zawodowym kucharzem, wspólnie z bratem Jankiem prowadził program Kuroniowie rozgryzają” w telewizji Kuchnia +. Występuje gościnnie w telewizjach: Tvn, Tvn24, Tvn24Bis, TVP.

Link do nagrania:

https://www.youtube.com/watch?v=cs0EvW1Z7uc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0OmrbRqkILvmT6jsOD3miEqod5VeaejOdMDk0P6FTA1NHoJ5l_mCE5OcQ